LinkedinTwitterFacebookInstagram

Interview Aicha Marghadi: ‘Ik zou willen dat mensen meer begrip hebben voor elkaar’

By on Sep 30, 2013 in Interviews | 0 comments

Amsterdammers kennen Aicha Marghadi ongetwijfeld nog van AT5. En sportliefhebbers van NOS Studio Sport. Zij noemt zichzelf ‘nieuws- en sportjunkie’, maar misschien is zij wel meer verslaafd aan Paulo Coelho. En behalve Coelho bewondert zij nog iemand…

Aicha, stel jezelf voor.

Ik ben Aicha Marghadi. Ik ben in de eerste plaats moeder. En in de tweede plaats nieuwslezer, presentatrice en journalist.

Waar draait jouw wereld momenteel om?

Ik heb door mijn echtscheiding een moeilijke periode achter de rug. Ik wil er nu vooral zijn voor mijn kleine schatjes. Daarnaast wil ik mijn carrière weer op de rit krijgen.

Als jij de baas van de wereld was wat zou je dan als eerste doen?

Om te beginnen zou ik dat absoluut nooit willen zijn… Om eerlijk te zijn weet ik niet waar ik ‘als baas van de wereld’ zou moeten beginnen. Overal waar je kijkt, in alle hoeken en gaten van de wereld, is er zo veel onrecht. Ik denk dat de eerste stap op weg naar een betere wereld is dat mensen meer begrip krijgen voor elkaar. Zolang mensen blijven vasthouden aan hun eigen waarheid, komen we nergens. Ik zou er voor willen zorgen dat mensen elkaar beter leren begrijpen, dat mensen weer begrip kunnen opbrengen voor de ander.

Welk boek, kunst-, muziek-, toneel- of ander stuk zou je verplicht stellen?

Shakespeare! Het werk van Shakepeare, de filosofie die erachter zit, is tekenend voor de wereld waarin we nu leven. Na 400 jaar is zijn werk nóg actueel en zo ‘waar’. Ik denk dat veel mensen zich niet beseffen dat zijn werk van toen nog steeds verweven is met onze huidige maatschappij. Shakespeare moet verplichte kost zijn op middelbare scholen. En dan niet alleen Romeo en Juliet, maar zeker ook Hamlet, Macbeth en King Lear.

Ik houd ook van het werk van Coelho. Elke letter raakt mij. Elke letter raakt mij tot in de kern van mijn ziel. Eén van mijn grootste dromen is dat ik Paulo Coelho mag interviewen. Ik ben écht gefascineerd door die man.

En Harry Potter natuurlijk! Los van het verhaal, vind ik de magie fantastisch. De schrijfster is echt briljant. Het lijkt allemaal zo vanzelfsprekend, alsof iedereen het had kunnen verzinnen. Maar niemand komt er op en zíj wel. Ik voelde me weer als een klein kind toen ik het las. Alle facetten van het leven komen er in voor: goed, kwaad en voor keuzes staan. Op een speelse manier is dat de boodschap in al die boeken: keuzes maken in je leven.

Aan welk welk wereldwijf zou jij de wereldheerschappij willen toevertrouwen?

Zonder twijfel is dat Fatima Elatik. Deze vrouw is zo puur en zuiver. Zij is echt een wereldverbeteraar. Ik heb het idee dat Fatima Elatik nog niet alles heeft laten zien wat zij in zich heeft. Ik denk dan ook niet dat het een kwestie is óf zij ‘opstaat’, maar wanneer zij ‘opstaat’. Deze vrouw heeft de potentie om veel te kunnen betekenen voor Nederland. En ik denk zelfs voor Europa. Ik bewonder haar.

Wat wil je haar vragen?

Ga je het doen? En wanneer ga je het doen? Wánneer ga jij jouw energie en zuiverheid spreiden door heel Nederland? De wereld schreeuwt om jou!

Lees verder: Interview Fatima Elatik

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This